Thursday, January 1, 2009

1 januari, detik 12 malam

Hanya dentuman bising yang kedengaran, bising macam babi.

Jahanam.

Anak-anak muda dengan sorakannya, manusia-manusia bangsat dengan bunga apinya, gadis-gadis dengan mahkotanya yang ternoda, lahanat-lahanat dengan chivas regalnya serta segala apa lagi yang semuanya hanya bertunjangkan nafsu serakah. Dan tidak kurang juga babi-babi yang ingin membuktikan kejantanan serta kebetinaan pada saat dan ketika ini.

Bangsat-bangsat kepala tanduk setan berlampu pun sama.

Untuk apa semua itu? Apakah lu semua adalah sejenis binatang?

Gua hairan, kenapa mesti detik-detik sebegini diisi serta dicemari dengan perkara seumpama itu?

Itukah yang lu semua tertunggu-tunggu pada detik 1 januari? Apakah itu maknanya 1 januari pada lu? Dan kenapa 1 januari mesti diraikan, mesti ditunggu dan mesti dibangga-bangga?

Pada gua, hari itu atau lebih tepat hari ini tiada besar maknanya berbanding hari-hari yang lain. Dan pada gua, semua hari adalah sama. Apa yang membezakan adalah bagaimana kita menjalani hari-hari tersebut.

Lu masih belum terlambat untuk berhenti menjadi bodoh

Hentikan segera kebangkitan generasi sampah.

14 comments:

Anonymous said...

ceyt! marah seyh.
jarang jarang tau bokbon
carut carutan seperti ini.
hehe ;D

bagi saya, satu januari tu tak best!
sebab saya dah masuk teenager! HAHA. baru 13 tahun taw. tambang bas pun dah naik. bukan kanak kanak agi :'(

The Spiral Eyes said...

wa sambut muharram ,marilah bok bon kita berposa ya 9 dan 10 hb ni

nur suhana said...

urm. semua orang ada 1st time dia. agaknya org2 macam ni dah set 1 jan ni 1st time nak bwat ini and itu. jgn smpai tempat kita diturunkan bala. ):

BudAk hijAu said...

aku kuar p jumpa mbr2 jerk mlm td...
xwat bnda bukan2 tau...
lpk kt oldtown jew...
jgn marah aku...hehehehhe..

happy new year beb!

F A R Y N said...

aku ingat kalau bangun pagi masa new year aku akan bertambah jelita..
sama jer..hahaha

Ahmad Azrin Aziz said...

kita sambut tahun baru dalam bilik je kan semalam.. tengok citer sama sama.. :)

[ Eclipse ] said...

RIMAS RIMAS~!! cerita yang ditonton terpaksa di berhentikan sebab bunyi bising. HAA kenapa semua tgok movie mlm new year

bokbon said...

saya qaisara
sama je hari mana-mana pun, kan?

cik pasa
boleh. buke pose lu belanje gua?

nur suhana
ye..tapi tak kemana jugak kan.

budak hijau
laa..nape tak ajak gua sekali lepak old town. boring gua memerap kat bilik.

faryn
gadis kalau bangun pagi-pagi pastu mandi dan berhias, jelita sakan beb. serius!

mat yen
oh yeah! tapi apa pasal gua tengok terkebil-kebil? heh.

eclipse
gua tanak tengok citer, mat yen yang paksa gua. jahat dia tu.

F A R Y N said...

ok,sila dtg umah i pagi2 yer.jgn bawak mat yen.i jeles tau.grrrr

-yAmEnToS_ said...

eclipse..
aku tak tgk muvie pon mlm new year.

bokbon
besela manusia kt kl ni.jakun sumenye.....

nur suhana said...

ladyreck101@yahoo.com
(:

bokbon said...

faryn
ok, umah kat mana? haha..

yamentos
tapi orang selalu cakap. kl ni bandar segala apa, nak jakun apa lagi?

nur suhana
oh.terima kasih.

F A R Y N said...

takleh ckp sini la syg..
kita guna telegram yer...

nuyuljana said...

good!