Sunday, August 30, 2009

Hari kemerdekaan yang ke-52

Selepas detik pukul 12 malam ini, diharap tidak ada yang meraikannya dengan botol-botol arak yang bergelimpangan, getah-getah durex bersepah-sepah. Hodoh benar gua membayangkannya, manusia dah serupa binatang dah.

Tak payah sambut pun tak apalah, bukan boleh tambah nilai patriotik dalam jiwa pun. Jangan didengar sangat bebelan rais yatim pasal patriotik tu, mengarut saja.

Sekali lagi untuk yang suka minum tunggang-langgang tu, kalau dah kemaruk sangat nak mabuk, minum senyap-senyap dekat rumah. Nanti kena tangkap susah, mengaku salah susah, tak mengaku salah susah juga. Dah la sisters in islam macam pukimak, islam apakebenda kalau tak setuju dengan ketetapan Tuhan. Tak guna punya orang, suap tulang ayam ni karang tercekik mampus baru la tau.

Jadi malam ni, duduk saja dalam bilik atau duduk saja dirumah. Tak payah nak keluar ke mana-mana. H1N1 dah berevolusi, dah makin advanced, tak takut ke? Nyawa bukan boleh beli dekat kedai alat-ganti, baik layan 10 Tahun Sebelum Merdekan arahan Fahmi Reza, ada juga faedahnya. Boleh perbetulkan balik apa yang dah dibengkokkan tu. Baru dapat bezakan mana satu biawak mana satu manusia.

Oh ya, siapa yang ada buku teks sejarah? kalau masih ada yang simpan, bakar api sajalah. Itu bukan buku teks sejarah yang mencatat sejarah dengan sebetulnya, itu hanyalah alat publisiti. Baik baca majalah kereta yang pipiyapong jadi kolumnis tu, untung-untung dia dapat bonus boleh dia belanja gua makan chicken chop.

Selamat hari kemerdekaan yang ke -52.

8 comments:

sharamli said...

nak ciken c0p k9...
nak..nak..nak..

Ahmad Azrin Aziz said...

weh, lu tak pergi berarak ke?

Arjuna Qaseh said...

chicken chop memang xleh lari dari ko kan?

terrarosa said...

kawe cuti merdeka start dari kelmarin, tapi tak dop gi mana2, sebab bumi kelantan diserbu oleh ramai masyarakat luar
jadi kawe memang ikut seruan demo berdiam diri sahaja dirumah .

kikiikikii....

Paan said...

Ala, bukan selalu minum arak...


Hahahaha!

k.e.r.i. said...

banje gua william's.

bokbon said...

sha
nanti la sha, kita buat candle light dinner kat k9 makan ciken cop, kita 2 orang je. nak?

mat yen
gua lepak bilik je, sakit perut. hah..ha..dah la takde api, bodoh.

arjuna qaseh
entahlah, impak sebut ciken cop ni tak sama macam impak sebut budu, gua kan mat saleh, ada kereta sport lagi. hah..ha..

terrarosa
sain ambo royak, koto bharu jam nak-nak hari loni, setat awal poso lagi. gapo dio nyo pakat tubik gi beli ambo tok tahu la..

paan
ceh, serupa setan..!

keri
mak aih, gua buka puasa hari-hari makan nasi campur saja, gagah sikit makan nasi kerabu rm3.50. lagi nak belanja lu william's? lu la belanja gua, lu kan dah berpendapatan tetap, heh..he..

srikandi said...

hahah..tdo kat bilik lg best dari kuar g sambut merdeka,ape ke jadah.