Tuesday, December 16, 2008

Gua sedikit peduli

Semakin hari, manusia semakin membesar dan meningkat dewasa. Seiring dengan itu, bilamana manusia berada pada satu tahap dalam kehidupan, akan timbul rasa dijiwanya untuk mengasihi dan dikasihi.

Bercinta, berpacaran, berpasangan, bergewe, bercouple itu semua memberi erti yang sama dan merupakan natijah yang terhasil kesan daripada keinginan yang ingin mengasihi dan dikasihi yang sudah tiada dapat dibendung lagi.

Tetapi ada juga segelintir mereka-mereka yang berbekalkan semangat yang kuat, dapat membendung keinginan itu daripada memuncak dan membuak-buak. Sehinggakan umur 36 tahun pun masih lagi dapat membendung rasa itu, 39 tahun, 43 tahun pun ada.

Ada yang tertewas awal, Rohaya contohnya.

Tsskkkk..sori, gua dah melalut. Berbalik kepada topik asal.

Apa maksudnya bagi lu semua terjebak didalam kancah percintaan ni? Ingin rasa dimiliki? Ingin menampilkan perubahan seiring perubahan fasa hidup? atau sekadar ingin bersuka-suka demi menunjukkan kehebatan bermain-main dengan perasaan manusia?

Ataupun untuk yang sedikit tidak cerdik, munginkah bercinta ini bagi kamu hanya bercakap-cakap di telefon lama-lama? ata bersms setiap waktu dan ketika? atau sentiasa berkepit kesana-kemari seperti belangkas? atau check-in ke hotel murah dan kemudiannya memproses 3gp?

Damn!

Jangan lu tergamak untuk merendahkan nilai cinta.

Namun jika telefon bimbit lu setiap hari sentiasa ditangan, dan sering menaip sms berbentuk

"cyg, dah mandi?"

atau

"dah makan?"

atau

"dok buat pe tu?"

maka

Cinta jenis apakah itu? apakah lu sudah terlalu kemaruk?

Man, u need to grow up.

Tsskkk.

34 comments:

srikandi said...

ahaks..there's no reason,cinta adalah bisikan nurani~ lalallalal..

The Spiral Eyes said...

man ,i really think that some of the last entry make a sense,at least for you

bokbon said...

srikandi
ye, dari hati. itu pasti..

cik pasa
'some'? yang mana satu?
'at least for me?'
ai dong andersteng wat yu toking abaut.

nur suhana said...

urmm. im just pouring my thought here(:
bukan cinta jenis yg mcm tu sye cari.
eyhhh. tade kene mengene dgn bokbon pown. hehe. sorry!

srikandi said...

life would not be easy,ntah..utk stand 2gethger through thick or thin maybe.

The Spiral Eyes said...

bokbon,i was murmured in my heart only.

not your entries,but mine.there are too many entries to be mention about

what the jadah to speak English with you Bok bon?

one love said...

subjektif

SUXX said...

sabar,bia dtg sendiri.dicari susah.

F A R Y N said...

jom syg,kita bercenta..lalala...
so punah la harapan ko nak jadi besan aku yer..takleh demand hantaran ribu2 kat 'anak' aku nanti..wakakaka

Ahmad Azrin Aziz said...

cinta? hah. aku dah muak.

nur suhana said...

suxx; u r so right(:

-yAmEnToS_ said...

wowh-trase....mkn dlm tul entry nih

bokbon said...

nur suhana
teruskan usaha, usaha tangga kejayaan.

nur fateen
itu semua terpulang pada kita.

cik pasa
loh..gua ingat lu cakap kat gua. tulah, cakap melayu la. jenuh gua nak belek kamus ni ha..

one love
nampak umum ke, tapi sejujurnya. entri ini untuk member gua. dia bercinta melalui henset.

suxx
seksanya gua.

faryn
takpe, nanti kita demand la kat sapa-sapa nanti ye. gitu boleh?

azrin aziz
ye, gua sikit lagi nak terjeluak. lu pun sama ye?

nur suhana
;-)

yasmin sakinah
hah..kenapa?

butterflytwinlove said...

aku mengerti perasaan dia..+(

The Spiral Eyes said...

abis aku ni yang bercinta melalui internet sama abang eiman,jadahla ya?

bokbon said...

butterflytwinlove
perasaan sapa? heh..

cik pasa
ada 24 jam sehari, 7 hari seminggu lu ngadap abang eiman lu? tadak kan? gua tuju untuk hardcore-hardcore je.

srikandi said...

hah,bercinta melalui hp?huhu..bleh ke g2?tp ramai je kan..ntah..mcm no point..

F A R Y N said...

mari kita mintak pada pasa sanda..
sbb eman itu org putih..
musti anak mereka gojes..hahaha

bokbon said...

srikandi
bagi gua la, itu sepatutnya untuk golongan sekolah menengah. kita dah dewasa, berubahlah mengikut keadaan selagi ianya kearah kebaikan..

faryn
ha..betul betul. cik pasa sanda, sila kumpul kekayaan dan pastikan lu dapat anak laki nanti, hahahaha...

DarabDua said...

cilakak! sms saja.
debor nk call le tuh
haha~

bokbon said...

darabdua
ntah, nak call takut gamaknya. haha..

BudAk hijAu said...

cinta..hadirlah dlm hidup ku!wtf!!

bokbon said...

budak hijau
haha..

The Spiral Eyes said...

aku ngadap abang eiman sejam sehari kerana perubahan waktu di greenwich..what the jadah ngadap dua puloh pat jam,macam faryn dok menatap blog kamu dua ploh pat jam

BudAk hijAu said...

apo bakbon golak2...?
aku betul2 nie..bukan cobaan...

KARKADEWA said...

nsb bek x sms da berak ke blom...
lagi parah...

bokbon said...

cik pasa
lu biar betul pasa, rabun nanti mata dia dok ngadap monitor lama-lama.

budak hijau
cik yang manis, tidak akan lari gunung kalau lu kejar.

karkadewa
kalau lu tau sapa-sapa yang buat gitu, bagitau gua. gua mau tampar dia laju-laju.

[ Eclipse ] said...

aku x makan benda dalam2 ah min

The Spiral Eyes said...

dia kata kamu cendawan seksi

bokbon said...

eclipse
hah..apahal?

pasa sanda
kan gua dah cakap itu hari, sexy is my middle name. lu suruh gua cakap ngan lu punya tangan, skang cakap la dengan tangan lu tu..

The Spiral Eyes said...

itu dia cakap..bukan aku cakp...nasib baik bukan jadah is her middle name..lalalal

bokbon said...

hahahaha..apa ni weh, gua ngantuk ni tapi dok gelak.

The Spiral Eyes said...

aku selalu sibuk menghiburkan hati orang,tapi tiada siapa menghiburkan hati aku (ayat klise penggiat seni)

bokbon said...

ala..stress ke? jangan amik dadah ye..