Sunday, December 21, 2008

Mari ke mari

Semakin hari, semakin tahun ini berlalu untuk pergi meninggalkan kita. Dan semakin tahun depan kemari menghampiri kita.

Apakah yang telah kita buat untuk membiarkan tahun ini pergi meninggalkan kita?

Dan

Apakah persediaan kita untuk menghadapi tahun depan yang sudah semakin hampir?

Aku redha dengan segala apa yang telah berlaku dalam hidup aku pada tahun ini, dan juga tahun-tahun sudah.

Harapan aku, moga pada tahun depan aku akan mampu untuk menjalani hidup dengan lebih baik tidak seperti tahun-tahun sudah. Tiada lagi kegilaan, tiada lagi sisi hitam, tiada lagi kebuntuan.

"ingat..walaupun lorong ini sempit, gelap dan busuk. namun dihujung sana, adanya cahaya yang menanti"

Cukuplah segala cemuhan, cukuplah segala tangisan, cukuplah segala keperitan.

Aku mahu hidup secara aman, aku mahukan kejayaan, aku adalah harapan.

Marilah dikau kemari!

Biar terubat kudis luka dihati.

35 comments:

The Spiral Eyes said...

boleh la kamu pinjam tag line pak lah,kucari damai dihati

bokbon said...

forbidden sleeper? taknak.

butterflytwinlove said...

wish u gud luck..leh tak aku nak nyanyikan lagu jika kau fikirkan kau bole..

kambate bokbon..+)

bokbon said...

butterflytwinlove
terima kasih. ye boleh, nyanyikan merdu-merdu ya, heh..

terima kasih lagi sekali.

nur suhana said...

insyaAllah(:

nur suhana said...
This comment has been removed by the author.
The Spiral Eyes said...

tapi mana mungkin semerdu pasa

one love said...

heheh

have fun setiap masa :)

F A R Y N said...

i bley ubatkan u tau syg..hikhik

[ Eclipse ] said...

belum hbs 2008 agy haha

bokbon said...

nur suhana
insyALLAH..

kenapa delete? tulisan lu tak cantik ye? haha..

cik pasa
kalau dah merdu, ngaji quran la. baru best.

one love
itu la yang gua impikan sebenarnya, tapi...

faryn
ha..yeke? mehla..

dinot
saja je, nanti dok k2 susah nak online. baik gua tulis awal-awal.

pjoe said...

kemah keming!

F A R Y N said...

meh sini meh..haha

bokbon said...

pjoe
kemah keming gapo boh? haha..

faryn
jangan cubit-cubit tau, haha..haha..ha..

DA1882 said...

Nama sebenar **lhan **yuti aka bokbon
Mendapat pendidikan yang amat tinggi dalam ilmu agama kerana bersekolah di Sekolah Menengah Ugama (Arab) Saniah <--skoloh saniah ko dulu? bec bilo?

bokbon said...

ha..ambo anok didik saniah, spm 2005. mudo lagi..sapo dio ni eh? saniah jugok ko?

Anonymous said...

bahasa apakah tuh? :-/

bokbon said...

saya qaisara
itu bahasa melayu. eh bahasa melayu ke bahasa malaysia?







*loghat kelate.

[ Eclipse ] said...

hok aloh. bukan kat sana de tenit ke. HAHA sama lah kita.aku pon nak stop blogging masuk sem nie. x kan buat kerja kalau de tenit nie. sob sob mesti rindu kat blog

The Spiral Eyes said...

aku ni bekas qariah tau

one love said...

tapi kenapa?
kenapa ada tapi?

jom! kita lihat dunia dari mata burung :)

F A R Y N said...

ish..senggol-senggolan baru meriah..
hahahhaa

bokbon said...

eclipse
yeke ada? setau gua mana ada, nak stop blogging? sem last rilek je weh..nak stop blogging wat pe? hahahaaahhaa!

cik pasa
nape lu tak masuk akademi al-quran?

one love
gua tak mampu untuk sentiasa have fun, ye..gua dah tak mau lihat dari dalam tempurung.

faryn
gua teringat dangdut plak lu cakap gitu, haha..

nur suhana said...

hahahaha. tawwww je kan? org ter publish 2 kali ari2. x salah kan delete? nanti nmpak macam beriye-iye plak kasi comment kat awk(:

BudAk hijAu said...

apakah ini suma hah...?
aku tidak paham...keh3...

DA1882 said...

spm 2005? owh.. mude sgt le lagik.. saniah jugok tapi spm99

F A R Y N said...

syg,jom dangdut siam.ada ke?

kikiEy said...

yeah.,.

hidup secara aman=)

syfasendat said...

fewwit, sebenarnya cerita pasal tahun depan atau beliau yang diajak kemari?

DarabDua said...

sedap sedap benar lu menulis!
gegar gua baca weh!

bokbon said...

nur suhana
eh..takpe, pat lima nam kali pun gua tak kisah, haha..

budak hijau
ntah, gua sendiri pun tak paham. heh..

da1882
owoh..biar betul ni, dok mana?

faryn
dangdut siam? adala, jom!

kikiey
ye, aman-aman je.

syfasendat
cerita pasal batang tubuh gua.

darabdua
nanti gua belanja lu pizza hir. orait?

The Spiral Eyes said...

itulah cadangan gua....

Anonymous said...

bermadah pujangga puler beliau ni!
All the best for next year.

DA1882 said...

ambo duk alah ko selising nuu.. tapi kijo di johor.. tok seko pulok jupo budok saniah sini. hihi

nur suhana said...

cepat update blog. rindu.