Wednesday, December 10, 2008

Lap ta li lap tam plom!

Kepada sesiapa yang tak suka merasa bosan, sila abaikan entri ini. Gua tak mahu bertanggungjawab kalau lu tercarut lepas baca entri ni. Ok?

Beberapa hari lepas, ada sorang bloger ni, orang kampung gua. Srikandi. Ada tulis pasal keluarganya tahu pasal dia dengan dia punya 'the chosen one'. Kecoh satu family katanya.

Gua bet, dia taip entri tu sambil senyum tersipu-sipu. Gua syak, mahu tapi malu..

Kisah yang gua nak cerita ni pun, lebih kurang sama la. Tapi kejadian ni berlaku hanyalah beberapa minit sudah.

Nak dijadikan cerita, arini gua rajin nolong umi gua kat dapur. Yela esok rumah gua ada wat majlis sikit, kenala gua pamerkan ringan tulang gua ni. Baru ada modal gua nak pau duit umi gua tu kemudian hari. Amacam, licik tak gua?

Tengah gua dok ralit isi puding dalam bekas, tiba-tiba aje umi gua cakap. Ni baru wat majlis hari raya ni, dah besar gini. Kalau majlis sambut menantu, lagila besar umi buat. Lagi-lagi menantu sulung sambil tersengih pelik kat gua. Eh..apa jadah plak orang tua gua ni, tiba-tiba je.

Gua pun buat-buat fedup

"ah..umi wat la, malas ah"

Gua pun datang ngadap komputer cabuk gua ni, menaip. Inilah hasilnya.

Ha..amacam lu srikandi, umi gua lagi sporting wei.




p/s : sesiapa saja boleh datang umah gua esok, ada makan-makan sikit. sapa tak datang rugi, umi gua memang champion dalam scene masak-memasak ni.

13 comments:

srikandi said...

hahahahahh..xaci!! mengata kat blog~~ anyway,my mom dah tadahkan padang bola tau..i je yg xnak..nnt dah bertunang xleh nak menggatal dah..ops..sape plak sekampung ngan u?haha

bokbon said...

menggatal? amboi! bukan main! eh, lu ingat lu dok tanah tinggi ke? hish..

The Spiral Eyes said...

sejak bila umi lu pandai cakap luar...ajaib..lalalala

F A R Y N said...

aku nak ngorat bokbon..hahaa

srikandi said...

xleh nak g umah u~ i outstation ari ni..ahaks..kim slm syg lah kat farhan

The Spiral Eyes said...

bokbon milik aku..jangan kamu memandai faryn

F A R Y N said...

3 tempat kosong lagi.aku mau jadi yg bongsu..hahaha

bokbon said...

cik pasa
umi gua memang ajaib, time dia marah gua. seribu perkataan boleh keluar dari mulut dia dalam satu minit. ajaib kan?

Faryn
bila kita nak keluar jalan-jalan makan aiskrim ni?

srikandi
luarstesen ke mana? tak sempat, dia makan laju sangat.

The spiral eye
jangan begitu cik pasa, gua ni umpama matahari, menyinari planet-planet lain.
haha..haha..ha..
macam ayat dalam blog sapa ntah.

Faryn
aik, lu lagi sekali. ewah, mentang-mentang yang bongsu paling orang sayang ye. yang ke-2 dan ke-3 macammana?

The Spiral Eyes said...

bok bon tak rela aku berkongsi kamu

F A R Y N said...

yer syg..cewahhh...
marila kita mkn eskrem...
jadi bongsu besh!!
kasik pasa sanda jeles...hahaha

bokbon said...

haha cik pasa, gua terbahak nih! haha..haha..ha..

bokbon said...

Faryn
ewah, kuyu mata gua lu cakap gitu..

The Spiral Eyes said...

aku jeles kah?tersilap orang la kamu berdua.